Recept på cupcakes
Du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 1/2 apelsin
100 gram mörkchoklad minst 50% kakaohalt
Till frostingen behöver du:
50 g smör eller margarin
100 g phiadellphiaost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Så här gör du:
1. Riv skalet apelsinen och pressa ut saften. Hacka chokladen grovt.
2. sätt ugnen på 175 grader.
3. vispa ägg strösocker och vaniljsocker pösigt.
4. smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
5. blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
6. blanda i cholkaden och saft och skal från apelsinen.
7. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet.
8. grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svanla.
Såhär gör du frostingen:
1. Blanda smör och phiadellphiaost väl, så att det inte blir några smörklumpar.
2. blanda florsocker, vaniljsocker och kakao. rör ner det i krämen.
3 bred på glasyren jämt över cupcaksen och garnera eventulellt med något,
jag har valt att ganera mina med apelsinskal.
// Diana