Recept på bullar

Gott med bullar !  Mamma hon följer detta receptet som jag kommer skriva nu. Den första delen är degen och i boken så heter det typ vetebullar haha men det är degen ;D sen efter det kommer typ hur man ska göra fyllningen och sånnt. Kommer även skriva hur man gör vanilj fyllningen. Kanelbullarna ser godare ut men vanilj är godare tycker jag och mamma ! eller det tycker nog hela familjen faktiskt ;D

Vetebullar (grunddeg)
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1 ½ dl socker (det stog så i boken )
1, ½ tsk kardemummakärnor eller 2 tsk malen kadermumma
Ca 1,3 liter vetemjöl

Så här gör du :
Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsammans är ljummet, ca 37 grader.
Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet och sedan salt,socker,
nyskött eller malen kadermumma och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen så att den blir blank och
smidig. Tillsätt ytterligare mjöl men spara 1-2 dl till utbakningen. Degen är färdig arbetad när den
släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över ytan så att den inte torkar. Täck med en bakduk.
Ställ degen dragfritt. Jäs den till dubbel storlek. Arbeta degen några minuter i bunken. Stjälp upp
den på mjölad bakbord. Knåda i resten av mjölet. Degen är färdig knådad när den släpper bakbord
och händer. Skär man ett snitt i degen, ska den ha jämn porighet. Är den storblåsig,har man knådat
för lite.


Bullarna ( Sort : Snurror )  ca 45 st
Ugnstemp : 250 grader,varmluft 200 grader
1 sats deg till vetebullar
Fyllning (kanel) : 75-100 g margarin eller smör,
1 dl socker och 2 tsk kanel.
eller om du ska göra vanilj fyllning :
100 g smör eller maegarin,1 dl socker och
2 tsk vanillinsocker.
Pensling och granering :
1 ägg,pärlcocker eller hackad söt madel.

Så här gör du :
Gör degen enligt receptet vetebullar. Dela degen mitt itu. Kavla varje del på lätt mjölat bakbord
till en rektangulär platta. Rör samman ingredienserna till fyllningen i en skål. Bred ut den på degen.
Rulla samman och skär den i jämnstora bitar. Lägg dem i snittytan uppåt i papersformar eller på
bakplåtspapper. Jäs under bakduk till dubbel storlek. Pensla med ägg,strö på pärlsocker eller madeln
Grädda mitt i ugnen 8-10 min.



Sen är det klart !
Passa på att ha bull kallas hemma med familjen nu ;P
// Diana


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0